Over Wilma

Afbeelding

Over Wilma

Ik ben Wilma Ruizendaal-Wegerif en ik ben getrouwd met Klaas en we hebben 2 dochters Sanne en Fleur.

Als kind was ik altijd vol verbazing over wat mijn oma, de coupeuse, allemaal kon maken. Ze maakte mooie pakjes en jurken voor zichzelf, maar ze maakte ook regelmatig leuke kleding voor de kleinkinderen.

De verbazing werd ‘liefde voor’, vanaf mijn 13e jaar kreeg ik les in naaien, breien, haken, quilten, stofversieren en noem maar op, ik was helemaal verkocht en ik besloot met 16 jaar de opleiding Mode en kleding te gaan doen.

Toen ik in 1989 met Klaas trouwde had ik een hele zolder tot mijn beschikking en heb ik jaren naailes gegeven aan allerlei dames, ook heb ik een tijdje in opdracht van mensen genaaid, zoals bruidjurkjes maken, babykamertjes aankleden en wiegjes bekleden.

In 1998 ging ik de lerarenopleiding doen en kwam in het onderwijs te werken, in die tijd stond het naaigebeuren op een laag pitje. Maar het creatief zijn met textiel is weer helemaal in opkomst, ik merk aan mezelf en ook aan anderen om me heen dat mensen het nodig hebben om weer dingen zelf te maken en om de trots te voelen als je iets af hebt, om de gezelligheid te beleven als je samen aan het werk bent en elkaar kunt inspireren.

Ik hoop met mijn naaicafe hier een bijdrage aan te leveren.